Segelcenter

Segelcenter Generationsskifte

Jolle seglingDBS Ungdomssektion har inför 2018 genomgått en liten förändring. Det är nu inte bara ungdommar utan även andra som vill lära sig mer om segling eller bara umgås som är välkomna. DBS samverkar med Djurö/Vindö IF i denna verksamhet.

Som namnet indikerar är tanken att segel och båtvana vuxna ska ha möjligheten att lära sina barn, nära och kära att segla. Segelcenter Generationsskifte vänder sig till dem som vill och kan men av olika skäl inte har tillgång till lämplig skolbåt.

Visionen för framtiden är att segelcentret framöver ska kunna hjälpa alla som vill lära sig att segla oavsett förutsättningar.

Först måste vi dock lära oss att krypa innan vi kan gå eller rättare sagt hissa segel innan vi har kappsegling i storm. I ett samarbete mellan Djurö-Vindö IF och Djurö Båtsällskap startas nu Segelcenter Generationsskifte med ett antal båtar vid  Hamnviken på Djurö.

Vi har i dagsläget 2 Optimister, 2 RS Tera, 3 st Laser, 1 Askeladd, 1 Monark 540, 1 Avanti och en följebåt.

Är du intresserad att antingen hjälpa till att starta upp Segelcenter Generationsskifte eller bara att du gillar idén och vill prova. Hör av dig till mig på mejl: segelskifte@yahoo.com

Rolf Svanström

Comments are closed.