Årsberättelse från DBS Jollesällskapet

Postat den 2018-12-02 16:31:48 av webmaster

I maj träffades de första entusiasterna. De började med att göra iordning och rusta upp de jollar som finns. Först efter midsommar satte det nya jollesällskapet fart på riktigt. Under sommarlovet, då ungdomarna va lediga från skolan, så körde vi som mest. En period så blev det flera gånger i veckan. På vattnet kördes smårace, manöverträning och allmänt bus som ger segelvana. Vid ett par tillfällen så hade vi korvgrillning och häng på hamnplan efter seglingarna.

I augusti åkte en av våra seglar till JSM på Baggensfjärden. Vi är väldigt nöjda och stolta över den 26:te plats Lorenz fick och vi hoppas på bättre och fler resultat till nästa säsong. Efter JSM:et fick vi 2 nya båtar till klubben, vilket är väldigt roligt då vi blev fler båtar på startlinjen. Självklart har vi fortsatt segla trots att skolan börjat och nu även när Kung Bore andas kallare vindar. De mest inbitna seglade så sent som nu i lördags.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla inblandade ser starkt framemot nästa säsong. Då hoppas vi på fler båtar och intresserade. Målet är att vi som ska träffas två gånger i veckan och segla så skjortan står rätt ut och göra annat skoj tillsammans.

  

Ha en fantastisk vinter. Å du! Glöm inte att önska en jolle i julklapp. Laser, RS-Terra, Triss Racer är bra alternativ.

 

Vi ses!

DBS Jollegäng

Segelcenter Generationsskifte

Jolle seglingDBS Ungdomssektion har inför 2018 genomgått en liten förändring. Det är nu inte bara ungdommar utan även andra som vill lära sig mer om segling eller bara umgås som är välkomna. DBS samverkar med Djurö/Vindö IF i denna verksamhet.

Som namnet indikerar är tanken att segel och båtvana vuxna ska ha möjligheten att lära sina barn, nära och kära att segla. Segelcenter Generationsskifte vänder sig till dem som vill och kan men av olika skäl inte har tillgång till lämplig skolbåt.

Visionen för framtiden är att segelcentret framöver ska kunna hjälpa alla som vill lära sig att segla oavsett förutsättningar.

Först måste vi dock lära oss att krypa innan vi kan gå eller rättare sagt hissa segel innan vi har kappsegling i storm. I ett samarbete mellan Djurö-Vindö IF och Djurö Båtsällskap startas nu Segelcenter Generationsskifte med ett antal båtar vid  Hamnviken på Djurö.

Vi har i dagsläget 2 Optimister, 2 RS Tera, 3 st Laser, 1 Askeladd, 1 Monark 540, 1 Avanti och en följebåt.

Är du intresserad att antingen hjälpa till att starta upp Segelcenter Generationsskifte eller bara att du gillar idén och vill prova. Hör av dig till mig på mejl: segelskifte@yahoo.com

Rolf Svanström