Höstrusket 2023

Vilken fantastisk sensommarhelg vi fick och en härlig höstrusksegling! Tråkigt nog blev vi bara två båtar – tråkigt för er som missade detta evenemang, vi hade en toppen-segling och ett trevligt samkväm efteråt. Vi var familjen Borg, Lennart, Elsie och Daniel samt hunden Rocky med den nyinköpta Maxi Magic ”Maxime”, samt Susanna och Gunnar Svanborg med gamla trotjänaren Ragnarök, Wasa 55.

Eftersom vi bara var två båtar hittade vi på en egen bana, anpassad till det härliga vädret. Vi startade som vanligt vid Runö, seglade ut Sandhamnsleden men gick norr om Telegrafholmen och Björkö och strax innan Korsö gick vi norrut på Rödkobbsfjärden. Vi fick således en liten ytterskärgårdskänsla i det soliga vädret, varefter vi gick västerut norr om Eknö och tillbaks till Kanholmsfjärden och målgång vid Kuggudden nära Svanborgarnas ställe Pålsudden, där det blev tilläggning, after sail, grillmiddag och övernattning.

Tävlingsmomentet icke att förringa men kändes kanske inte superviktigt denna fantastiska dag. Maxime var ny för familjen Borg och de gjorde en del tabbar, varför Ragnarök tog hem segern efter omräkning av SRS-och MYS-tal. Stor skillnad i längd, fart och handikapp på båtarna, men efter vederbörlig omräkning blev tidsskillnaden ändå bara 20 minuter, så nästa år kanske….

Vid protokollet den helt opartiske,

Gunnar